Ridiculousness //
For such a looooooong time babe
03 May 2015 ✿ 0 comments
CAT

Assalamualaikum warahmatullah.

Hey heyyy! Okay terlalu lama aku tak post. Maklumlah busy kerja je en nak buat cane and nowwwwww I'm free from my works. Tamat sudah perkhidmatan aku dekat Secret Recipe Alamanda. Adomak rindu pulak nak kerja. Rindu nak jadi floor balik. 2 weeks before aku resign kena jadi cakecounter sooo I miss my old position which is a waitress so bad :( Ternyata aku tak boleh berpisah dari floor. Kat floor je lah tempat aku boleh lepak gila gila. Duduk cakecounter kena kawal sikit. Senyap pun senyap sebab ada leader leader en kat depan hmm kalau floor aku melepak je dekat belakang hehehe. At first nak benti memang rasa excited and tak sabar gila tapi lepas dah benti rasa rindu lakk hmm setiap perpisahan tu akan muncul jugak kan "setiap pertemuan pasti ada perpisahan". That's totally right.

Hmm banyak plan sebenarnya lepas benti ni but then malas nak ikut plan and then tidur je kat rumah. Makan tidur makan tidur. Nak tunggu matrik pun 25/5 ni daftar. Actually tak confirm lagi nak ambik matrik ke upu. Upu punya result rabu ni so tunggu jugak la untuk upu. Mana tahu dapat tempat okay ke kan. Bukan tak nak ambik matrik cuma takut tak leh bawak sbb dapat yg setahun je and kos akaun. Kat highschool ambik pure science haa sekali mohon matrik akaun. Haa nak sangat kan hambek! Tak nak continue science sbb takut tak boleh bawak because I'm not into science sama sekali. Ambik pure science kat sekolah pun sbb dapat tu and family's suggestion. Hmm until now still confuse lagi. Harap lah memana pun tawaran yang aku terima aku boleh bawak.

Pasal lesen pulakkk. Dari bulan januari lagi dah start ambik lesen ni. Lesen L pun dah expired haih nak kena renew lagi. Guna duit emm nak kelas dah habis and nak tambah kelas lagi 2 jam. Duit lagi. Now tinggal nak tunggu jpj test je 30/6 ni haih berabad lagi. Kalau aku choose matrik, time tengah study tu nak jpj hmm. But Kak Akma cakap ada special test bulan mei ni tp kena tambah RM25 and limit 80 orang je so harap I'll be among them. Soo RM25 pun duit lagi. Above a hundred jugak lah aku nak spend untuk lesen je hmm. Hope jpj test boleh lulus dengan lancar and boleh settle sebelum masuk belajar lah kan? Kalau tak em... much more money lah will be wasted at license hmm.

Wehhhh nak hangout dengan my gengggg. Before memasing masuk belajar ni hope lah dapat gathering together. Nak gerak KL reramai. Hari tu 2 orang je jadi tapi... had so much fun jugakkk even balik tu mabuk dia tak leh cite ah sbb naik benda alah dizzy izzy tu. I swear I wouldn't enter that crazy place. Kalau boleh nak gi sunwayyy reramai. Mesti best gilaaaaa! Hope ramai yang boleh join and may Allah ease everything :) Don't know why lately ni aku gila shopping. I think my girlish habit dah makin membiak kahkah. Maybe sebab kerja dah dapat pegang duit sendiri soooo like that lah. But I'll try to not so boros. Ye lah kena fikir masa depan jugak ye dok? Kalau ada emergency nanti ada lah sikit backup kan? Hehehe okay la I think that's all.

Don't ask about how my day challenge going on. Benda alah tu dah terbatal as I'm soo busy lately before. Hehehe :D

OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.