Ridiculousness //
Day 9: If you could have any job in the world, what would it be?
21 May 2015 ✿ 0 comments
Waiting for summer be like ➶➹➶

Assalamualaikum wbt.

Haaaaaaaaai. Sorry uols I lambat sikit post malam ni. I busy sikit siang tadi. Bershopping sebentar dia IOI City Mall hahaha tengok kan aku dah cakap gian pulak nak shopping. Ye ah lepas ni mana boleh shopping dah sebab nak masuk matrik dah hmm cedeyy. K ah since aku terburu buru nak makan ni, izinkan patik terus ke permintaan day challenge hari ni ye huhu.

Hmm aku nak jadi apa eh sebenarnya hahaha kk as always kita bedal bedal je lah ye huhu.


  • Arkitek
Aku memang nak jadi arkitek. Sebab apa? Sebab aku ikut cita cita kakak aku ahaha selekeh kan? Aku memang suka ikut kakak aku. Dulu dia nak jadi doktor aku nak jadi doktor. Pastu dia nak jadi arkitek aku pun nak hahaha. Lagipun aku minat kos dalam arkitek ni. Dia lebih kepada math addmath fizik seni macam tu lah kan. Ops fizik dgn seni aku tak minat actually. Aku lack kat situ soo aku rendahkan lagi cita cita aku. Aku tak rasa aku boleh bawak hmm

  • Akauntan
Haa yang ni insyaallah kena dengan selera aku. Aku minat math addmath and anything kira kira. Aku nak ikut jejak mama. Mama pembantu akauntan je tapi aku nak atas lagi insyaallah kalau ada rezeki. Semoga rezeki berpihak kepadaku. Kalau tak akauntan pun businesswoman ke pegawai bank ke best jugak tu hehe

  • Sekretari
Haaah secretary. Tah betul ke tak aku eja tu haha. Mesti pelik kan kenapa aku nak jadi ni. Nampak macam best keje pun cam senang. Buat kopi untuk bos, sediakan jadual dia and others macam senang. Macam ah. And feeling feeling bos terpikat kat PA dia ahahaha bapak dramanyaaaa. Wujud pulak benda cam tu kat dunia ni hahaha 

  • Pramugari
Hahahaha tinggi tak lepas ada hati nak jadi stewardess konon. Kekeke aku pernah kot berangan nak jadi pramugari sebab tengok cite awan dania haahaha. Time kecik dolu dolu hahaha pengaruh cite tv tu kuat tu hahaha. Best kot kalau jadi pramugari. Boleh travel memana negara hmm. Tp malangnya malaysia ni ada ke pramugari pakai tudung? Macam takde je. Sedihh!\

  • Cikgu
Hmm yang ni aku tak berapa minat sangat sebenarnya sebab aku tak reti sangat ajar orang ni. Aku ajar mesti orang tak faham sebab aku explain laju hahaha. Kekadang aku bercerita pun orang tak faham sebab cakap laju sangat. Aku selalu dapat negative feedback dari para pendengar hahaha acah ramai sangat je yang dengar. Since aku pun jenis yang pendiam so sesuai ke aku jadi cikgu ni? Hmm kalau ada rezeki tak kemana kann? hehe 

Okay tu je kot so far cita cita aku. yase yase je takde yang pelik en huhu byebye nak makan di tengah malam hahaha :p




OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.