Ridiculousness //
Day 8: A moment you felt the most satisfied with your life.
20 May 2015 ✿ 0 comments
Untitled

Assalamualaikum wbt.

Haaaaiii semuaaa :) How are youuu? I fine... thank you love. Cam kenal tak? Huuhu tu tajuk movie. Aku tak sure movie from mana hahah. Kk aku malas nak berceloteh panjang lebar and takde idea pun actually hehe. Soo terus je pergi apa dia nak. A moment you felt the most satisfied with your life. Hmmmmm persoalannya... ada ke? Hahaha aku tak sure doh. Kita main bedal je lah eh. Benda ni bukan ada betul ke salah en haha.


  • Dapat 6A dalam PMR.
6A 2B tu bukan lah seberapa sangat keputusannya tapi aku betul betul puas hati. Aku actually memang target tu paling rendah and alhamdulillah i got it. Aku pun tak expect sangat boleh dapat keputusan macam tu sbb aku bukannya jenis yang suka study 24hrs. That's totally not my type. Aku study bila nak dekat exam je huhu punya lah malas nak study awal awal haha. Homework yang cikgu macam nak tak nak je aku tak buat. Lagi lagi essay and something yang kena banyak tulis. Hahaha ikut dan ah nak buat yang mana hehe tapi kalau cikgu yang garang tu aku buat ah huhu.

  • Got iphone 6
Time SPM aku mintak kat abah nak iphone 6. Abah kata kalau dapat 8A baru abah belikan. So aku pun struggle SIKIT tapi dalam masa yang sama aku banyak redha and tawakal je. Apa nak jadi jadi lah. Aku pun tak berharap sangat kat iphone 6 tu tapi aku memang nak. Lepas habis SPM aku dah redha emm kalau tak dapat iphone 6 pun takpe lah sbb SPM agak susah kali ni. Soo aku decide nak kumpul duit sendiri. Then bulan 12 aku kerja kat secret recipe. Gaji pertama aku daftar lesen. Aku ingat nak kumpul start gaji kedua macam tu. Kumpul kumpul  ada lah sikit tapi belum cukup lagi. Then keluar result SPM, aku dapat 5A. To be honest aku memang target tinggi lagi tapi.. tu je rezeki aku. Bersyukur je lah :') Then abah kata nak belikan iphone 6 tu untuk aku. Uish mana tak happynya abah nak belikan huhu. Thank you abah! Hehehe and finally i got what i'm dreamt for. 

  • Dapat gaji
Hahaha aku dah takde idea apa je moment yang memuaskan hati aku. Best kot bila dapat gaji. Pegang duit sendiri and boleh beli apa apa je. Boros gak aku since kerja ni. Dapat gaji je shopping. Dari aku jarang shopping jadi selalu pulak hahaha. Gian doh nak shopping huhuhu. Tapi aku kena stop kalau tak habis lah duit aku. Takde simpanan pulak kang.

Haha itu je lah kot. Tu je yang dapat aku ceritakan hehe. Bye bye!




OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.