Ridiculousness //
Day 6: Your family
17 May 2015 ✿ 0 comments
blog.freepeople.com

Assalamualaikum wbt.

Hai you gaaaaaiiisss! I'm back again. Excited tak? Kat blog ni kita kena syok sendiri sebenarnya. Yelah sape lah nak syok kat kita kalau bukan kita yang syok kat diri sendiri. Ye dokkk? Hehehe wah wah wah! Bukan main rajin kau nak tulis karangan kan syaza. Hahaha almaklumlah aku dah mereput sereput reputnya dah kat rumah ni. Bosan tahap infiniti dah ni huhu sedihhh! Okay done intro!

K sekarang dia nak apa? Woww about my family nampaknya huhu. Jap cari gambar jap. Hang on. ...15 mins later... Haa ni dia jumpa pun. 

Jamaluddin (abah), Syaza (myself), Kamariah (mama), Jamsyeiqa (kakak)

Yeah this is my family. Kiteorang memang hidup berempat sahaja hehe :) Okay my father that we called 'Abah' ni seorang chef. Ex-chef actually. And still into it. Beliau dilahirkan pada 3 Mac 1960 at Pulau Pinang. Abah ni dulu atlet. Dia suka main bola. Memang addicted gila ah and he was a star at his school long time ago hahaha. I pun tak sangka yang bapak I ni pernah jadi star satu ketika dulu even kat sekolah je haha. 

Okay teruskan dengan my mother pulak yang we called 'Mama'. Hehe comel kan panggilan mama tu ahaha benda biasa je. Tak yah nakk comel comel sangat ah haha. She was born on 14th of June in 1956. Yes my mother atas 4 tahun dari my father huhu. Jarang jumpa kan? Sebab tu family kami ni rare. Hahaha mama kerja sebagai pembantu akauntan dekat JPM. And insyaallah tahun depan mama akan bersara :) 

Haa my sister pulak. Nama dia pelik kan? Kalau search kat google mmg dia je lah satu satunya haha. Tarikh lahir dia 13 Julai 1995. Dia sekarang tengah diploma course IT but baru habis praktikal (sem 4) and sekarang tengah part time kat parkson huhu. She is the only sibling I have. Even kiteorg selalu bergaduh, tapi tanpa si dia kesunyian lah patik hoho. 

Lastlyyy myself. Haha I punya uols boleh je cek kat oter tu huhu tp apakan daya atas permintaan ramai, saya kena penuhi kan. Haha acah ramai je. Okay I lahir pada 21 September 1997. Beza 2 tahun je dengan my sister sbb tu kiteorg rapat hehe. I lepasan SPM soo I mereput je kat rumah. Sebelum ni bulan 12 sampai bulan 5 I berkhidmat kat secret recipe sebagai waiter and 2 weeks sebelum resign, I dicampakkan ke cakecounter. Habis cake cake tu semua bila jatuh kat tangan I muahaha. Insyaallah 25/5 ni I akan sambung study kat matrik. Hope I boleh bawak kos baru yang I pilih that is account. I memang minat kira kira than fakta. I ambik pure science time kat highschool pun sebab I dapat kelas tu. Family pun sokong. K dah tu je malas nakk membebel pepanjang huhu. 





OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.