Ridiculousness //
Day 5: Your favourite comfort foods and why.
17 May 2015 ✿ 0 comments
cake

Assalamualaikum wbt.

Okay kali ni tak nak mengarut sesangat sangat ah. Just nak cite simple simple je (erm acah acah je ni kau tengok ah japgi). Dah dah straight to the point je dont belok belok huhuhu. Haa dia nak apa? Favourite foods? Soo many maaaaa hm kalau larat aku boleh lah elaborate semua tapi kalau tak larat, hmm kirim salam je lah kat korang eh hahaha k hambar. Sorry I tak reti melawak lah. I tak berbakat hurm...


  • Char kue teow

Pergh yang ni pergh pergh... Mengancam beb! Lagi lagi bila ditambah kerang. Bersama udang. Bersama cili jeruk. Terasa pedas pedas dia perghhh dengan kuah dia yang melimpah limpah dengan pekat likatnya pergh meninggal. Kan kesan. Mendalam berrrgg (terlioq, telan ayaq lioq). Hahaha anyway this is char kue teow to yang tak cam ni apa. Ehh kat atas tu dah ada ah hahaha siot je kau ni Syaza haha k dah dah tak yah nak gelak lebih lebih.

  • Kari ikan merah

Wahhhh dapnyeeee ikan merah. Dah lah lembut. Gandingan dengan kari lagi. Dicampur dengan bendi and tomato pergh pergh. Dengan kuah kari dia yang pekat. Diganding dengan tukang masak yang handal (my mama). Fuhh menjilat jari sampai ke kaki beb. Kantoi makan guna kaki sekali. Hahahaha k tu sembang gila. Sape percaya dia gila hohoho :p

  • Bihun/Kue teow tomyam

Tomyaaaaammm. Perghhh dengan spicy dia. Time aku kerja secret recipe kekadang ada jugak merasa noodle in tomyam soup dia. Cenggini *thumbs up* rasa dia emm dap dap :9 Ahh rindu secret recipe hmm. 

  • Spaghetti bolognese

Haa yang ni mmg favourite all the time ah. Campak lah aku kat memana spaghetti bolognese. Aku terima dengan hati yang terbuka huhuhu. Benda dia simple tapi sedap and mengenyangkan even kejap je sebab dia pasta en tapi... I okay je. Hahaha acah slim konon tak makan banyak huhu. 



  • Macarroni and cheese

Yeah mac n cheese hehehe. Ni pun favourite all the time. Semua jenis mac n cheese aku suka. Uuu sedapnyaaa. Rindu nak suruh Ti buat prawn macarroni and cheese untuk kiteorg huhuhu. Dengan cheese dia. Mozarella cair dia perrghhh mantap! Hahaha

  • Chicken cordon bleu

Yang ni pun perghhh. Ni aku suka since aku kerja secret recipe. Aku actually baru tahu benda ni wujud. Yea I know I agak kekunoan hahaha but.. who cares? Haha bagi yang tak tahu, dalam ayam tu dia sumbat cheese as you see yang meleleh tu cheese ah tu. My abah said 'cordon bleu' tu nama cheese. Hehe I pun baru tahu jugak huhu

  • Nasi goreng cili padi

Haaa dalam bebanyak nasi goreng  I sukanya sama nasi goreng cili padi. I minat nasi goreng ala ala cina but dia pedas. Biar lah I nangis kepedasan sekali pun but I'm totally into it. So spicy so korean. Hahaha 

  • Nasi ayam penyet

Actually dalam bebanyak nasi ayam penyet, I like that AP one. Yang kedai Ayam Penyet AP tu. Pergh sedap dia hingga ke telinga. Sbb sambal belacan dia yang pedas mengancam hahaha. Dengan kerak kerak ayam dia... woww! Terliur lagi aku haha

Okay tu je my favourite foods. Maybe ada lagi tapi this is some of them. Tak boleh nak ingat semua sekarang huhuhu. K bye uols. I nak out dah. Lepas ni mungkin jumpa or mungkin tak. Hahaha assalamualaikum :)

All the pictures belong to orang yang upload kat tenet ye. I search kat google images je. Huhu



OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.