Ridiculousness //
Camp lazlo.
20 April 2013 ✿ 0 comments
Large

Assalamualaikum :)

Hai hai hai hai haaaaaaaaaaai! Weh sumpah lama doh tak tulis blog ye ah aku kan pemalas bab kata naz hmm ye ah cemni kau sekarang dengan aku hmm lagi sekali ceh ceh hahaha dah ah merepek apa sia. Ni pun aku tulis atas permintaan ramai hahahahahahahaha k kita ketawa bersama sebab benda ni memang lawak hahahaha takde ah naquib suruh update kononnya nak tahu isu pada masa kini k tak isu kini je ceh tatabahasa tu tatabahasa hahahaha k dah diam.

12, 13 dengan 14 April hari tu aku pergi kem unit beruniform dekat Taman Wetland, under sekolah je lah kau nak lebih lebih pulak ahaha tak pasal pasal kena marah tanpa sebab. Sumpah sedih jadi orang yang dimarahi ni ceh gurau ok gurau. Bapak ah kau ni Syaza pahal suka membebel sangat ni sekarang haaaa? Bising tahu tak bising? Haish teruk ah teruk! Tak nak kawan ceh tak lawak pun. Haaa balik pada kem ok aku pergi kem. Best memang best tapi cikgu dia strict gila almaklumlah dari bomba en BOMBA. Cuak aku.

First day sampai sana dalam pukul 5 lebih pastu dibahagi ke 8 kumpulan and I got a group 6. Ok that's group was awesome. Sebab apa? Sebab ramai kawan kawan aku dekat kumpulan tu. Puteri mula mula kumpulan 5 pastu dia tukar dengan Syainie ok lagi great weh! Tentmates aku Puteri dengan Alia. K kemah dia mana ada kecik en kiteorang dapat hmm nasib baik tak padat jadi sardin sangat. Lepas dah dirikan kemah kiteorang sembahyang maghrib berjemaah, makan, sembahyang isyak berjemaah. Lepas tu aktiviti ice breaking.

Ice breaking ni ada 3 aktiviti. 1st ikut unit beruniform kena bina logo pastu explain bla bla bla dengan tepuk sekali. Aktiviti kedua kena buat tangan bentuk X pastu cantum cantum dengan orang sebelah pastu kena jadikan bulatan tanpa melepaskan tangan dengan kawan sebelah k aku tahu korang tak faham. Ye ah aku mana ada skill nak explain something kat orang like seriously hahah k tengok je gambar ni.



Haa macam tu lah sebelum dan selepasnya cuma group je tak sama hahaha k tak lawak pun then lepas habis game ni tidur eh cop cop sebelum tidur makan dulu. Time tidur pulak ada shift untuk ronda ronda suruh orang tidur. Aku dapat shift pukul 1 hingga 2 denan tentmates aku. Tengok macam semua orang dah tidur and belum pukul 2 aku dengan Alia dah masuk kemah tidur dulu en penat seeeyyyhhh. Sebelum tu Cikgu Wan ((cikgu paling strict)) ada cakap kalau dia ronda tapi masih ada yang tak tidur dan bising, kiteorang kena buat aktiviti sampai pagi haaaa hambek kau! Ok time tengah tidur tu kan, tak sampai 2.30 pagi tetiba bunyi siren. Aku ingat mimpi ke hape pastu kak Hidayah suruh keluar sebab ada orang buat bising. Weh bapak ahhh sakai gila siapa yang bising tu. Aku baru lena kejap dah kena bangun balik. Tengoklah betapa sedihnya kiteorang masa tu haish. Pastu kiteorang pun buat aktiviti yang ketiga that is satu kumpulan kena berdiri atas kertas mahjong tapi tak boleh terkeluar. Kalau terkeluar kena ulang balik dari awal. Kiteorang kena ulang pulak sedih doh.


Haa nampak tak betapa padat dan mutakhirnya kedudukan diorang ni haa macam tu lah group aku hahaha lepas dah habis ni baru boleh tidur balik. Dalam 3,45 jugak lah kiteorang habis.

Pastu pukul 5 pagi kena bangun balik. Weh what the haaaaaal? 1,15 je dapat tidur hahahahaha adakah ini mimpi? Ceh ceh hahaha biasa lah tu kan kau ni Syazaaaa. Pagi pagi bangun solat subuh berjemaah pastu ada senamrobik k senamrobik dia tak sebest senamrobik kem wijaya perkasa tahun lepas. Selamat pagi sayang~ Hahaha rindunyaaaa :'( Lepas senamrobik kiteorang pergi taman saujana ke mende tah yang dekat presint 11 tu. Besar gilaaaaa kot sesat barat kiteorang. Kiteorang buat kembara pagi kat situ. Kena cari 3 cekpoin ikut peta yang diberi. Peta pulak tak jelas k memang lah kan MEMANG! Hish k pandu puteri selalu jadi yang terakhir sampai hahaha sedih seeeyyyhhh k k diam.

Lepas balik tu pulak kiteorang ada latihan kawad pulak. Cuba lah bayangkan dengan penat lelahnya balik dari taman saujana lepas tu terus latihan kawad haih sedihnya tapi takpe. Lepas latihan kawad kiteorang kena masak pulak dengan bahan yang disediakan. Macam macam ah kiteorang dapat maggie, sardin, beras, milo paket, nestum paket, ayam masak cili api paket, ayam masuk kurma paket dan macam macam lagi tapi kumpulan kiteorang berjaya masak nasi yang memang betul betul masak even mula mula tu mentah jugak ceh ceh tapi tak tahu lah kalau ada kumpulan lain lagi yang nasi diorang betul betul masak haaa. Ni lah sajian kiteorang ((pandu puteri))


Lepas masak kiteorang ada aktiviti Ikhtiar Hidup haaa yang ni aktiviti paling best. Ada 5 cekpoin. Mula mula tali pandu that is kiteorang kena tutup mata then pegang tali pastu jalan ah, kalau ada kayu ke apa kena tunduk sampai meniarap bagai pehhh bukak mata je seluar aku terkoyak sikit en kat lutut. Luka lututku k betapa gediknya kamu ini sih hahaha saje nak bagitahu mintak simpati sebenarnya lol k tak baik ah ceh apa niiii? Diam ah. Pastu dapat belon kena ikat kat kaki, jangan bagi pecah and telur kena pegang lebih dari paras kepala. Kalau jatuh kena tolak markah tapi bila cikgu cikgu tak nampak, aku jatuhkan je kejap ye ah lenguh wehhhh. Cekpoin kedua bantuan kecemasan. Sorang kena pura pura pengsan pastu yang lain cuba bantu. Cekpoin ketiga kuiz. Cekpoin keempat kena bawak satu bekas yan berisi air atas plastik lut sinar ramai ramai k tak faham en. Ni diaaaa.


Air tak boleh tumpah sikit pun pulak tuuuu dan tengoklah betapa penatnya nak pegang telur kat atas kepala macam tu haish. Cekpoin 5 padam api biasa biasa je.

Malam pulak kiteorang buat aktiviti kembara malam. Yang ni kiteorang ada misi kena cari botol cecair merah kiranya cecair tu boleh menyelamatkan bumi lah sebab lapisan ozon semakin nipis hahaha. And at last kiteorang jugak sampai last hahaha *cedih* k takpe lah kan.

Keesokannya pulak pertandingan kawad. Kadet bomba punya kawad sumpah lawaaaa sharp gila ye ah yang latih diorang pegawai bomba kat situ mana taknya kot emm lepas habis kawad ada majlis penutup. Untuk pertandingan kawad tempat ketiga puteri islam, kedua kadet remaja sekolah kot tak silap ke pbsm eh entah lah lupaaa tapi yang pertama memang bomba. Pertandingan ikhtiar hidup pulak tempat ketiga bomba kot. KOT lah pastu tempat kedua pandu puteri ((((woooo!)))) dan tempat pertama pbsm wuhuuu tahniah. Untuk unit beruniform yang terbaik jatuh kepadaaaaaa PBSM! Semua orang terkejut oh ingat pengakap atau bomba hahah em pastu kadet lelaki terbaik Afiq Shah, kadet perempuan terbaik kak Arina Masyitah. Tepuk tepuuuuk! Tahniah tahniah! *tepuk tepuk*

Lepas tu kiteorang dah kena kemas kemah pe semua. Sementara tunggu cikgu panggil kiteorang tangkap gambar dulu hahaha

Lepas tu tunggu bas sampai dalam pukul 2 lebih pastu sampai rumah tidur dari pukul 4 hingga 8. Then dalam pukul 11 tidur balik sampai pukul 10 pagi. Nampak tak betapa lamanya aku tidur? Hahahaha k bye assalamualaikum :)

Semua lawak hambar k dah takde apa yang lawak so jangan gelak ok please ceh #bland







OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.