Ridiculousness //
Kluang, Johor :)
28 December 2011 ✿ 1 comments
Assalamualaikum

art, beautiful, black, black and white, blonde

Yo. K hari ni hari Rabu. Tiga hari yang lepas, that's mean hari Ahad, kiteorang naik kereta tapi tak rancang pun nak pergi mana. Then, dah call orang sana call orang sini, parents aku decide nak pergi Kluang, Johor :] So, ikut je lah en? 

Dalam pukul 12 lebih-lebih-lebih nak masuk pukul 1, kiteorang selamat sampai depan Prime City Hotel. Then, check-in apa semua, terus naik bilik tingkat 12. Ada 14 tingkat je pun :) Lepas ayah aku swap je card, aircond, lampu dan segala apa kejadahnya ternyala. Ya Allah. Punya lah sejuk. Masuk bilik air nak ambik wudhuk, tengok ada bath. Bila bukak air, PERGH. Lagi mengi-gi-gi-gi-gi-gi-gigil aku ^ ^' Lepas solat, pi tidur ^O^
Pagi nak solat Subuh pun sejuk jugok. Hurrhurr ^w^ Lepas solat, dengar lagu, sambung tidur XD Bangun pukul 8 lebih cenggitu, tunggu turn nak mandi. Lagi lah sejuk. Haih, redha je n_n" Lepas semua dah siap, pergi breakfast dekat bawah ^ ^, Sampai bawah, kawan lama ayah aku yang dah 20 tahun lebih kerja hotel situ jumpa ayah aku. Then, diorang borak-borak, aku pun dengarlah sikit-sikit. Ada satu part yang buat aku terkejut o.O

Kawan ayah aku : Aku dah cuba jugak cari kawan-kawan lama dekat Facebook tapi tak jumpa.
Ayah aku : Ada. #something like that

Sumpah aku tak pernah tahu ayah aku ada  Facebook :) Tapi taknak add lah. Haha ^ ^v

Lepas habis makan, naik bilik balik. Rehat-rehat kejap. Then dalam pukul 12 setengah cenggitu, pergi pekan Kluang. So, jalan-jalan-jalan cari barang sekolah. Ye lah, satu hape pun belum beli. Alang-alang cuti ni, beli je lah sekali kan? 


*k muka nyemak -,-

Dekat sini memang susah nak cari baju sekolah Canggih oh. Cari dekat Parkson,  saiz tadek. Cari dekat kedai lain, lagi lah takde jenama tu. Dah tak jumpa, pergi cari barang lain dulu. Suddenly, aku terpandang satu beg ni. Serious berminat tapi kain beg tu cam tak tahan sangat. So, tukar. Beli yang lain. Lepas dah beli tu, rasa nyesal pun ada. Mana tahu best ke en? T_T Ahh. Lantak lah. Asalkan ada beg. Ye dok? Cari baju, tak jumpa lagi. So, cari kasut pulak. Kasut Kung-Fu Panda :D Then, jumpa dekat satu kedai ni ada jual baju sekolah. Kedai ala-ala kedai muslim :) Huhh, nasib baik ada. Banyak lagi pulak tu ^O^

Lepas dah habis beli semuaaaaaaaaaaaaaaa barang sekolah, pergi makan pulak. Mula-mula nak makan dekat Chicken Rice Shop Kluang Mall tapi full house lah pulak #bak kata ayah aku Then, pergi makan dekat restoran Nasi Ayam kebenda tah. Lepas tu, balik hotel. Malam tu, kiteorang dinner dekat bawah. Lepas dinner, terus blah dari Johor

  

Sampai rumah pukul 6 pagi. Lama tak lama journey kiteorang? Howhow ^ ^v K bai.


OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.