Ridiculousness //
Senarai Peribahasa Karam Singh Walia :D
17 September 2011 ✿ 2 comments
Tadi blogwalking kejap nak cari kot-2 ada buat Day Challenge. Last-2, benda alah ni yang jumpa. Sumpah / serious / gila lawak kot. May read :)



  •  Kemana tumpahnya kuah, kalau tidak ke bawah.
  •  Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan.
  •  Tiada rotan, pelempang pun berguna.
  •  Biar lambat, asalkan tak cepat.
  •  Biar putih tulang, jangan kuning gigi.
  •  Di mana ada gula, di situ adalah gula-gula.
  •  Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar.
  •  Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock.
  •  Secupak takkan jadi 18 cupak.
  •  Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati meninggalkan kulit, manusia mati meninggal  dunia.
  •  Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di dalam mulut.
  •  Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap.
  •  Alang-alang mandi, biar guna sabun.
  •  Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras.
  •  Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun.
  •  Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu.
  •  Hidup segan, mati di tanam.
  •  Ikut hati mati, ikut rasa merasa.
  •  Lembu punya susu cap teko dapat nama.
  •  Sehari selembar benang, lama-lama benang habis.
  •  Jika kail panjang sejengkal, belilah yang panjang sikit kalau nak mengail di laut. (beli la pukat tunda lagi baik)
  •  Hendak seribu daya, tak hendak tak apa.
  •  Membujur lalu melintang pukang.
  •  Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik hari tak hujan.
  •  Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut.
  •  Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili.
Lawak kan? Macam nak gila dah baca benda alah ni. Tah hapehape je la. Credit to blog ne.

OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.