Ridiculousness //
it's little too late.
06 September 2011 ✿ 0 comments

comel, isn't it? :3

     Sekarang tak kira la lu abang long ka, lu ayahanda ka, ada blog gua pegang, ini kucing gua pegang. Ini kucing gua punya laaaaaaaaa! *pengaruh KL Gangster# Awat hang habaq macamtu? Apa yang late nya? *pengaruh Penang pulak sejak balik kampung haritu# Sebab ape mu tanye? Sebab harini dah raye ke-8 dang aku baru nok post pasal raya. Dokdang la katekan. Okay2 takmau buang masa.

1 day before Raya

     Do you remember what I had said to you all in older post? *choi's speaking# Saya kata yang saya nak beli baju Casual hari Ahad right? Okay, tiba2 malam tu tak jadi pulak nak beli. So, choiii! Then, keesokan harinya tu hari Isnin kan? Dalam2 nak balik kampung lopeh Subuh, matahari terbit pun tak gerak2 lagi dari rumah, ceht! Dalam pukul 10 ke 11 macamtu, kiteorang chow dari rumah. Pergi Metro Kajang, nak beli baju Casual, tudung dengan kasut raya. Pusing punya pusing punya pusing, dapat baju sehelai, inner putih sehelai, anak tudung sehelai and a pair of kasut raya. Pun jadi la. Then, pergi Serdang pahtu tengok2 ada kedai baju so jyeahh! Beli baju sehelai lagi dekat situ. Lepastu terus balik kampung. To teng to teng to teng dah sampai Kuala Terengganu. Sampai je rumah atok, tepat2 time berbuka. Kiteorang pun apa lagi, bedal la sepinggang nasik. Dah la ada air cendol. Eh, sedapnyaaaa. Lepas bukak puasa, kiteorang tunggu Isyak sat and lepastu kiteorang keluar pergi Mydin yang besar gedabak dekat Terengganu tu. Dekat KL pun kalah ohh dia punya keBESARan tu. Then, saya beli anak keronsang, 10, RM 10 haha so cheap cheap cheap kan? Hohohokay.

Raya Raya Raya :D



Jyeah, Selamat Hari Raya to all the Muslims and Muslimahs :)

     Saya bangun dekat pukul 9 and memang tak la sempat nak pergi Sembahyang Raya. Bangun2 je teruih pi bilik ayaq pahtu mandi. Lepas mandi, gosok baju kurung. Tahun ni mak saya taknak gosokkan baju kurung *sedihhh!# Takpe2 itsokay2 i'mmalright2. Then, masa untuk makang. Aku makang nasik minyak dalang pinggang sebanyak satu pinggang je. Haha dok banyak pong. Lepas semua dah balik sembahyang raya and dah siap apa semua, kiteorang pergi menziarah kubur arwah Tok Ki, ayah sedara, nenek sedara. Lepas dah ziarah tu, teruih balik. Pahtu duduk rumah je sampai ke malam. Malam tu, kiteorang pergi Kg Cina. Dekat situ ada lampu warna-warni yang macam dekat I-City, Shah Alam tu *tau dok?# Dekat Terengganu punya ada tasik tapi tak boleh lawan Shah Alam punya la. Kalau tengok depan mata, mesti terpegun <3
Writing will be continue later :)

OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.