Ridiculousness //
Blockquote.
17 August 2011 ✿ 0 comments

Yooo ! Hari ni kite akan belaja macam mane nak buat blockquote yeee . Apa itu blockquote ? Okey . Tengok gambar dekat bawah ni .
Inilah blockquote
Cantik tak ? Cantik kan ? So , yang tu lah yang kite akan belajar pada hari ni dan sekarang :) Jom ikuti perjalanan tuto ini sehingga tamat :D

Dashboard > Design > Edit HTML .
Tekan CTRL + F and search code ni .

]]>
Lepas tu , copy code dibawah ni dandan paste dekat atas code yang tadi tuh .

.post blockquote {
background:url(URLGAMBAR);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}
URL GAMBAR tu korang boleh gantikan dengan background yang korang nak . Pilih yang cantik-2 dan rase-2 yang mane sesuai tau ! Baru lah belog korang akan jadi cun ! Secun tuannnnyee ! HOHO ! Oh yaaa ! Lupe nak bagitau . Korang boleh cari backgrond yang cantik-2 dekat sini .
Border: 1px solid #ff0d62; 1px tu korang boleh tukarkan kepada berape-2 je px yang korang nak . Yang tu untuk ketebalan border dia yee . Solid tu pulak korang boleh gantikan dengan dashed (---) atau dotted (...) okey ? Dan akhir sekali yang #ff0d62 tu korang boleh gantikan dengan code warne yang korang nak . Yang tu warne border dia :) Boleh cari disini .
Howdyyy ! Nak gune macam mane ? Okey . Lepas dah tulis cerite korang yang panjang berjela-jela tuh , korang highlightkan ayat-2 yang korang nak dia jadi ade kotak tuh , korang tekan bende alah dibawah yang dibulatkan dengan bulatan warne hitam tuh .
Dah siap ! Publish post je terus . Kalau ade ape-2 masalah , just leave a comment yaaa ! :D

Credit : Puteri

OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.