Ridiculousness //
Errr, what happened?
20 July 2011 ✿ 0 comments
Assalamualaikum

Actually, minggu lepas hari Khamis benda ni dah berlaku dah pun. Then, ambik serious lah jugak kan? Bahaya wokk. Takut pun ada nih #mama mama help me! So, here is begin the story.


Khamis minggu lepas

Time PJK. Kitaorg main badminton dekat tapak perhimpunan sebab dewan pelajar Form 3 duk guna. Tngah-2 kitaorg main tuh, tiba-2 ada kakak Form 3 turun dari dewan #kalau turun dewan, terus sampai tapak perhimpunan lepastu tanya lah akak sorang ni. Dia kata ada orang kena rasuk. Then, dorang naik balik. Then, diaorg turun balik. Kali ni, dengan lelaki-2 sekali turun. Dahtu, match kitaorg pun tergendala kejap. Form 3 semua duduk bawah and baca lah surah-2 dengan berzikir sekali. Budak yang kena ni lelaki 3 Bijaksana tau. Dengar khabar, orang kata dia memang dah selalu kena. Then, ada sorang akak ni pulak pengsan. Bawak pergi surau #surau ni dekat je dengan dewan and then tiba-2 kakak-2 yang tolong angkat akak yang pengsan tu pergi lari pergi tapak perhimpunan sebab akak yang pengsan tu pulak yang kena rasuk. Haish.


Rabu (Hari ni)

ari ni ada lagi #hadoii Yang ni lagi teruk. Pagi tadi dalam 9.30 macamtu, 2 Bijaksana kena pergi Library. Then, kitaorg ada dalam tu. So, mana lah tau apa yang jadi kan? Tapi sebelum kitaorg pergi library tu, ada lah dengar ada akak tu kata yang ada orang kena rasuk lagi #time ni yang lemah ni dah lah time ni kitaorg tengah main batu seremban. Memang hadoi lah. Then, sambung main dekat library sambil-2 tunggu turn nak jalan tuh, PPSS buat lah kerja sikit dekat situ including me. Then, pergi usha kat tapak perhimpunan kejap and tengok ada ramai gila orang. Lepastu pengawas suruh kitaorg semua turun bawah. After that, masuk dalam dewan baca yassin and berzikir. Baca yassin sampai 2 kali sebab benda tu taknak pergi-2 #o-em-ji Time dah habis baca yassin pertama tu kan kena baca doa kan? Time baca doa tuh, ada kakak Form 5 dekat dewan terjerit-jerit. Kitaorg semua dah cuak dah. Then, orang-2 yang berdekatan bawak dia pergi surau. Dalam beberapa minit lepas tu, ada sorang lagi akak Form 5 kena jugak. Then, bawak jugak pergi surau.
Lepas dah habis baca 2 kali yassin, kitaorg pergi rehat. Lepas dah habis makan, naik dewan balik. Buat bulatan besar-2 then baca yassin lagi 2 kali. After that baris ikut kelas nak pastikan semua ada dekat dewan. Then, Sir Faiz panggil semua ketua kelas lelaki. Kalau ketua kelas perempuan and penolong lelaki, penolong lah yang dipanggil #asalkan lelaki pergi pagar kelas masing-2 dengan garam. Then, kitaorg dilepaskan pergi kelas and nak ambik beg. Banyak gila garam dekat sepanjang tempat kitaorg lalu. Lepastu, balik tapi saya, Puteri dengan Lina pergi Library Medan. Kitaorg join meja Puye dengan Daniel sebab meja semua full updating. Thanks yaww!
"Ya Allah Ya Tuhanku. Lidungilah hamba-hambamu semua dari segala malapetaka dan bencana. Mudah-mudahan apa yang berlaku pada siang tadi tidak akan berulang lagi. Amin amin Ya rabbal alamin..."

OLD | NEW
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.