Ridiculousness //
Segalanya bermula disini...
08 October 2016 โœฟ 0 comments
Assalamualaikum :)

Hai hai hai hola holick cikebum cikebum! hahaha hai gais watchu doin? ok kali ni kita nak direct je malas nak membebel & merapu pepanjang. i'm already 19th & have to be matured haha acak kau lah perangai still cam bebudakz urgh haha. as uols see my title... mesti korang expect aku ni dah bercinta ke berubah ke apa en hahaha takde lah just nak cakap i dah jadi student degree skrg which is more harder than matrics. of course lah ada pulak benda makin lama makin senang en hmm and guess what i'm studying in my own hometown HA-HA -.- so far from my house hmmmmmmm bery bery homesick me :( sebulan sekali je kalau nak balik pun emm ye la nak balik selalu memang kopak la duit belanja gua haih.

Haha korang tahu ke aku study mana ni? hehe sorry la tak mention dari awal. saje nak buat korang tertanya tanya "eh kampung dia ni kat mana? tak bgtahu pun. fikir kitorang ni stalker kau nak tahu semua privacy kau? eh eh dia ni" haaha something like that la. papepun aku husnudzon la korang takde la nak cakap camtu en haha kk i'm studying in bachelor of accountancy at Universiti Malaysia Terengganu, UMT. sungguh jauh bukan? naik bas 7 8 jam jugak lah kan? tak mabuk tak sah tapi nasib baik la sekejap sekejap je. tiap kali balik kalau nak naik flight payah lah kan? hahah

Ok time dapat tahu dapat sini mmg gentle takleh terima kenyataan weh. ye la tak expect langsung akan dpt jauh. i thought area selangor la jugak. alih alih dapat kat timur kau haaa haha dah la time cek tu kat tempat keje haa mula la aku terfikir fikir mengenang nasib hidup kat tempat orang sampai customer mintak lain bagi lain. customer order lupa nak punch lah bagai hahaha tak fokus huhu tp lepas tu slow slow la terima. maybe ada hikmah. tapi bersyukur la dapat course yg nak. yes yg penting tu course not the place hehe nasib baik la ada jugak classmate kt matrics yg dapat sana & satu course jugak. alhamdulillah takde la rasa takut sangat. balik kl pun boleh sesama hehe

Sebelum gerak ganu mcm excited & cool jugak la sbnrnya nak sambung belajar balik even tak puas cuti lagi haha tp bila sehari dua hari time orientasi dah rindu family & homesick :( next week tu selamat la raya haji. balik la seminggu even ada skip class jugak haha. kat sini mmg khas tempat untuk belajar je sbb ye la mana ada wayang boling karoke semua. paling paling pun 2 jam dari gong badak ni haa haha tapi mydin, giant, pantai pantai haa mmg famous la kat sini. situ je la tempat nak lepak or shopping pun huhu. hmm rasanya tu je idea yang keluar skrg haha maklumlah maghrib maghrib ni kan waktu yang elok untuk beribadah. jangan asyik nak blogging je 24/7 haha #notetomyself. okay lah bye assalamualaikum :)
PSPM 2
20 April 2016 โœฟ 0 comments
assalamualaikum wbt.
hey gaisss! ๐Ÿ™‹๐Ÿป lama uols i tak post (cliche setiap kali post) hehe. skrg i tengah pspm 2. apa tuuuu? it is peperiksaan semester program matrikulasi 2. it's final countdown! teng teng teng teng teng! ๐ŸŽถ lul pspm ni kira final la untuk dak dak matrik ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ  lepas habis ni maka tamatlah pengajian kami sbg student matrik. gonna miss my classmates lecturemates crushmates (ehhh?) ๐Ÿ˜Œ  hahaha but seriously gonna miss you guys so much even we're just together in almost a year i guess ๐Ÿ’• no more allowances, no more our very kind lovely and caring lecturers after this. who got this kind of lecturer in uni? i bet nobody ๐Ÿ™…๐Ÿป in matric, lecturers do treat their student as their own child. so lovely and caring even sometimes we'd been scold by them because of not finishing our tuto and also been attack in lecture. that was totally a very good and fun experience though ๐Ÿ’ƒ๐Ÿป  ahh gonna miss them and all the things in kms ๐Ÿ˜ข

- end of speaking -

esok actually exam bisnes. dah lepu sangat dah nak baca lagi. lepu lepu pun still kena baca takut jadi macam sem lepas pulak. nak tebus balik sem lepas punya bisnes. kalah terox der ๐Ÿ˜” entah kenapa tetiba nak post kat blog ni haha eh skati ah! okay gais it's time to sleep now. wish me luck for tomorrow and next week until the final end โœŠ๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป may Allah ease everything ๐Ÿ™‚ goodnight and bye fellas! ๐Ÿ’ค๐ŸŒšโญ๏ธ






Kerana terpaksa aku relakan...
20 November 2015 โœฟ 0 comments


Hai assalamualaikum semua. Wahh lama sangat aku tak post ni huhu ye la busy kot kat matrik. Bukannya ada wifi pun dalam bilik huhu cedeyy :( nak gi library semata nak blogging hmm macam tak je haha. aku gi library pun sebab nak install something kat phone cthnya games kuikui :B k sebenarnya aku nak cite pasal cuti sem 1 dah habis. 2 minggu je pun cuti. kejap ennn hmm dak dak uni yg lain cuti sebulan hmm tak adil hm hm yg paling geram dak asasi cuti 2 bulan. wuishhhh lagi tak adil padahal asasi setahun jugak macam kiteorg haih tapi takpe lah. sepadan la dengan diorg punya syllabus. makin cepat makin susah. hypothesis accepted :)

Hmm kakak alhamdulillah sem 5 ni dia dapat dekan. aku ni haa tak tahu la camne result pspm 1 hari tu. muet lagi band berapa lah tu huhu. dekan kiteorg tak macam uitm or poli lain 3.5 and above dah dekan. kiteorg 4 flat baru dapat anugerah. tapi kiteorg bukan digelar dekan pun. anugerah cemerlang je cam sekolah hewhew. senang cite matrik ni memang macam sekolah lah. rules dia ketat tak macam uni/ipta lain. kelas pack macam sekolah. tutorial/homework memang berlambak habis. kuiz pun banyak. dengan presentation lagi kalau pst perakaunan. sains tak banyak presentation. haih penat penat. tapi jadual sem 2 semestinya lagi pack. lebih havoc berbanding sem 1 huhu. aku ni pun still nervous nak masuk sem 2 hahaha. lek syaza lek. may Allah ease everything. jangan risau lama lama kau akan dapat adapt jugak dengan evironment matrik ni. awal awal mmg rasa susah nak nangis nak balik. aku sampai skrg takleh move on dari tak nak balik rumah tahu tak? haha setiap kali boleh balik aku akan balik. takde satu pun aku miss balik rumah time sem 1 hahaha.

Okay lah nak keluar. banyak lagi barang tak beli nak bawak balik matrik ni. kena bawak bekalan yang secukupnya ni huhuhu. k bye assalamualaikum :)






Day 12: Somewhere you'd like to move or visit
24 May 2015 โœฟ 0 comments

Assalamualaikum wbt.

Haii againnn. Hahaha aku dah malas nak membebel pepanjang. Nak teruskan je huhu.


  • Move to my new house
Haaa actually aku tak sabar nak pindah rumah sebenarnya which is rumah sendiri somewhere in selangor. Even tu bukan lah rumah banglo but teres 2 tingkat je. Soo excited sbb seumur hidup aku tak pernah rasa duk rumah selain apartment kecuali rumah sedara ke apa tu pernah ah. Sedih enn sebab duk rumah kerajaan je. Ada je rumah teres tapi time tu aku budak kecik lagi. Nak rasa apa bro? Hahaha anyway tahun depan insyaallah kiteorang akan berpindah hehe so excited. Hmm lagipun senang sikit nak bawak barang masuk rumah kalau shopping. Kalau apartment nak bawak naik lif lagi berat berat huhu. And senang nak parking kete hehe

  • Nak visit paris
Wehhh serious nak gila gi paris or mana mana negara omputeh tu. Tempat diorang cantik kottt. Lagi lagi laut dia pergh biru tak nak kalah beb hahaha. Indahnyaaaa. Korea pun okay gak cantik kot tempat tempat dia. Nak gila pergiiii huuuu. Emm okay ah

Okay lah tu je. Malas nak fikir pepanjang. Bye bloggerssss. Aku nak bla dah esok ahahah acah jauh je kau nak gi. Selangor jugak derr hahaha kkbyeee assalamualaikum.  
Day 11: Bullet point your whole day
โœฟ 0 comments
Hello everyone! after all this time I came we heart it. He missed them both. I hope to publish as long eh had complications. I love you and I hope to be here forever

Assalamualaikum wbt.

Haiiii. Guess why aku tak post day 11 ni semalam? Sebab time tu baru petang so aku tak tahu lagi apa aku akan buat sooo takde la aku nak post. Ingat nak post malam tadi tapi malas ah pulak hahaha. Soo tengok lah hari mereput aku kat rumah semalam haha.


  • Bangun solat subuh pastu tidur balik ahahaha 
  • Pagi bangun tidur basuh muka apa semua pastu makan biskut kacang sikit.
  • Dalam pukul 1 macam tu aku makan tengah hari hehe
  • Lepas tu pukul 2.30-3.30 petang aku tertidur lagi. Tak tahu asal ngantuk sangat.
  • Lepas tu rasanya aku main game kot kat fon. Haha tak ingat doh padahal baru semalam. Asal memori aku macam laki ni? Hahaha
  • Okay lepas tu kemas beg sikit nak gi matrik. 
  • Okay malam terus ah. Malam aku tengok bola and diselang selikan dengan baca novel Bayangan Clarissa huhu
  • Dalam 12 lebih aku tidur

OLD
Author.



Assalamualaikum humankind. You're currently in my blog now. Nothing special and you'll not into it at all. Hewhew :p

oter lev hom




Find me @

twitter: @macaaaz
facebook: marlyana syaza
instagram: msyza_

degree's life begin.


Stop by.